Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid is een aandoening waar veel mensen last van hebben. Net als bij veel andere aandoeningen maakt het natuurlijk wel uit of je erge last hebt van de aandoening (vermoeidheid) of dat je het in mindere mate hebt. Maar desalniettemin is chronische vermoeidheid over het algemeen gewoon erg vervelend.

Wat is chronische vermoeidheid?

Allereerst is er een groot verschil tussen het hebben van vermoeidheidsklachten en chronisch vermoeid zijn. Wel is het zo dat als je veel last hebt van vermoeidheidsklachten je chronisch vermoeid kunt raken. Dit kun je zien aankomen en chronische vermoeidheid moet je zeker zien te voorkomen omdat het heel vervelend is. Bij chronische vermoeidheid hoef je niet heel intensief te hebben gesport voordat je uitgeteld hebt. Wanneer je chronisch vermoeid bent kan het maar zomaar voorkomen dat je midden op de dag, zonder dat je veel hebt gedaan, gewoon erg moe wordt. En niet alleen de vermoeidheid is vervelend maar de bijkomende klachten zijn misschien wel veel vervelender. Structureel vermoeid zijn kan ervoor zorgen dat je veel minder snel geneest en bij griepjes veel langer blijft door sukkelen. Ook kan de vermoeidheid slaapproblemen, concentratieproblemen en andere lichamelijke kwalen veroorzaken. Daarnaast kan het je sociale leven voor een deel verpesten doordat je sneller boos of geirriteerd bent. En al die zakan kunnen samen weer een versterkend effect hebben waardoor je almaar meer last zult hebben van de gevolgen van chronische vermoeidheid.

Chronische vermoeidheid voorkomen.

Veel aandoeningen en ziektes zijn te voorkomen door al vroeg de symptomen aan te pakken en naar de huisarts te gaan voor hulp en advies. Zo is ook chronische vermoeidheid te voorkomen. Bovendien ben je niet ineens chronisch vermoeid, je hebt hier pas echt last van als je maanden achtereen kampt met vermoeidheidsklachten. Langzaamaan krijg je de klachten die horen bij vermoeidheid. Om structurele vermoeidheid te voorkomen is het dan ook belangrijk om die klachten niet te negeren. Het is niet normaal als je weken zit met verkoudheid, slaapproblemen, spierpijnen en concentratieproblemen. Ga met deze klachten naar een specialist en zorg ervoor dat jullie samen naar een oplossing gaan zoeken.

Vermoeidheid tegengaan.

Vermoeidheid valt ook voor een deel op te lossen met voeding. Fruit en veel vitamine wel al snel helpen maar ook krachtigere stoffen zijn zeker niet schadelijk en bevorderen de vermoeidheid. Voedingsupplementen en energiepillen zijn zeker geen slechte oplossing zolang het maar op goede, en gezonde schaal wordt toegepast.

Comments are closed.